Universitatea Oradea, codașă în clasamentul universităților din România!

Distribuie articolul

Universitatea Oradea a coborât în acest an pe ultimul loc în clasamentul universităților din România, studiu realizat de Asociația Ad Astra și prezentat de Bihoreanul.

Potrivit acestui clasament compus din 28 de universități din România, fruntașele de anul acesta sunt Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Politehnica din București.

Comparativ cu anul trecut, când se situa pe penultima poziție, Universitatea din Oradea a coborât pe ultimul loc, alături de alte nouă universități din țară, printre care Universitatea Vlaicu din Arad, Universitatea din Piteşti, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Ovidius din Constanţa, Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, respectiv Universitatea Tehnică de Inginerie Civilă din Bucureşti.

Retrogradarea s-ar putea datora infrastructurii educaționale deficitare (clădirile, sălile de clasă, laboratoarele), a absenței personalului calificat și a lipsei dotărilor din sălile de curs și laboratoare.

Conform studiului, „în România există în 2020 97 de universități (din care 7 în lichidare): 54 de universități publice (incluzându-le pe cele militare) și 43 de universități private (din care 9 autorizate provizoriu). Scopul Metarankingului Universitar este să identifice care dintre aceste universităţi au o minimă vizibilitate internaţională în rankingurile majore ale universităţilor (sunt prezente în cel puţin un ranking inclus în analiză) şi care este impactul lor relativ în aria academică internaţională (prin punctajul obţinut în metaranking)”.

Clasamentul

Autorii studiului sunt Silviu Matu – Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Dorel Banabic – Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Carmen Buzea – Universitatea Transilvania din Braşov, Daniel David – UBB, Bogdan Florian – Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Adrian Miroiu – SNSPA, Anca Prisăcariu – African Leadership University, Lazăr Vlăsceanu – Universitatea din Bucureşti.

Studiul Asociației Ad Astra poate fi accesat aici.

Foto: drept.uoradea.ro

Citește cele mai noi știri locale Oradea.

Informațiile publicate de crisanabusiness.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere și cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Distribuie articolul

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *