GALERIE. Arteziană cu jocuri de lumini și muzică în Parcul 1 Decembrie. Cum va arăta parcul

Distribuie articolul

Autoritățile locale vor reabilita în totalitate parcul 1 Decembrie, urmând să facă parte din axa pietonală care după finalizarea pasajului subteran din fața catedralei ortodoxe, va face legătura între Cetatea Oradea și Piața Unirii.

Investițiile vizează amenajarea unei fântâni muzicale cu jocuri de apă şi lumină în locul actualelor bazine poziționate la intrarea în parc dinspre strada Vasile Alecsandri, refacerea aleilor din parc prin pietruirea corespunzătoare a acestora, respectiv amenajarea unui amfiteatru în aer liber. Parcul va face astfel parte din coridorul de mobilitate urbană durabilă Piața Emanuil Gojdu – Vasile Alecsandri, printr-o abordare integrală bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Oradea.

Prin acest proiect se dorește transformarea acestui parc, care momentan este considerat mai mult o zonă de relaxare pasivă și zonă de tranzit, într-un parc care să răspundă noilor tendințe în utilizarea spațiilor publice și a cererilor pentru varietatea formelor de recreere, spun autoritățile.

Un parc pentru toți și toate

De asemenea, conform site-ului oficial al Primăriei Oradea, proiectul prevede și amenajarea unei piste de pump-track de 118 m și 15.570 mp de zonă verde.

O zonă special dedicată împătimiților de parkour.

Spațiu de joacă pentru copii cu vârsta de până la 12 ani si copii cu dizabilități

Noul parc va mai avea un foișor pentru muzica de promenadă, o zonă de SPLASHPAD, o terasă comercială, toalete publice, zone de relaxare pentru tineri și pentru seniori, o rețea de irigații modernă, va oferi posibilitatea încărcării dispozitivelor mobile, WI-FI și un sistem de supraveghere video. De asemenea, se va amenaja și un spațiu circular de relaxare, construit cu jardiniere din beton/Cor-Ten, pergole, mixuri de plante perene florale si  graminee, dotata cu bănci ergonomice si mese pentru jocuri de societate (sah, carti).

Proiectele vor fi realizate din fonduri europene, iar în prezent sunt derulate studiile de fezabilitate.

Foto: oradea.ro

Informațiile publicate de crisanabusiness.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere și cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *