Proiect lansat la Oradea. Energia geotermală în scopul producției și distribuției de apă caldă și căldură.

Distribuie articolul

Proiect lansat la Oradea. „Valorificarea energiei geotermale în asociere cu agent termic primar, pentru producerea agentului termic pentru încălzire și apă caldă în zona sălii polivalente” se numește acest proiect care este lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Termoficare Oradea este cea care a scos la licitație contractul privind proiectarea și executarea pentru utilizarea resurselor de energie geotermală a orașului. Scopul fiind de a asigura un sursplus de energie termică pentru rețea.

Anunțul specifică și că: „Proiectul este încadrat în zona de sud-vest a municipiului Oradea, în zona amplasamentului viitoarei Săli Polivalente din Municipiul Oradea, cuprins între străzile Făgărașului, Traian Blajovici și Islazului și un teren aflat în administrarea Universității din Oradea”.

Scopul proiectului:

Scopul proiectului face referire la utilizarea resurselor locale de energie regenerabilă geotermală pentru preparare agent termic de încălzire și apă caldă pentru consum, prin o exploatare mult mai mare a capacității de producție a energiei termice în sistemul de termoficare centralizat SACET Oradea. Proveniență fiind de la forajul de adâncime din zona Universității.

Date furnizate de anunt:

Obiectul proiectului îl constituie prezentarea variantelor de dezvoltare a exploatării apei geotermale din perimetrul hidrogeotermal Oradea în vederea înlocuirii la o scară cât mai mare a producerii energiei termice convenționale – obținută prin arderea combustibililor fosili cu emisii de noxe în atmosferă – cu producerea energiei geotermice – obținută prin extracția unor debite cât mai mari de apă geotermală, încălzită de fluxul termic terestru și injectarea apei uzate termic în colector.

Acesta este conceput pentru a crește fluxul de dezvoltare în sonda de producție și poate fi obținută o extindere suplimentară de energie termică suplimentară, eliminând astfel emisia unui număr mare de atmosferă de CO 2.

Soluția tehnică pentru protecția simultană a aerului și apelor de suprafață, în cazul măririi cantității de energie geotermală, este exploatarea apei geotermale în sistem „dublet” – sondă de producție + sondă de injecție – care presupune extragerea apei din sondele de producție, dirijarea acesteia în stații termice geotermale cu schimbătoare de căldură și după cedarea căldurii agentului termic din circuitul secundar, injectarea în zăcământ prin sonde de injecție.

CLICK AICI! Pentru cele mai noi știri economice Oradea.

Informațiile publicate de crisanabusiness.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere și cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Distribuie articolul

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *