Palatele orădene, vandalizate rând pe rând! Autoritățile sunt neputincioase

Distribuie articolul

Orădenii privesc cu indignare cum fațadele clădirilor de patrimoniu sunt vandalizate. După Palatul Vulturul Negru și Casa Poynar, două clădiri emblematice ale orașului, alte inscripții care indică activitatea aceluiași vandal au fost identificate pe străzile din oraș. De data aceasta, vizată a fost însă o clădire de pe Calea Republicii situată la intersecția cu strada Aurel Lazăr.

Imagine cu rol orientativ. Sursă: Google Street View

„Oare chiar trebuie să asistăm neputincioși cum un descreierat vandalizează clădirile din centrul istoric? Este un lucru chiar atât de puțin important încât poliția să nu acționeze? Palatul Poynar, Palatul Vulturul Negru, iar acum și aici. Imposibil să nu-l fi văzut cineva când distrugea clădirile” reclamă autorul fotografiei.

„Daca nu pentru vandali s-au pus camere in tara asta atunci pe bune ca nu mai înțeleg pentru cine…. nu sunt camere in centru?” se întreabă alt orădean revoltat de cele întâmplate.

Pentru pățania sa, autorul însemnelor de pe pereți a fost lăudat pe o pagina de Facebook denumită „Romanian Graffiti Writers”, unde sunt publicate imagini cu lucrările artiștilor stradali români din diferite zone ale ţării, relatează Bihoreanul.

Legea 61/1991 privind ordinea publică pedepsește cu amendă de la 100 la 500 lei „scrierea sau desenarea fără drept pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosinţă comună aflate în locuri publice şi deteriorarea prin orice mijloc a acestora”.

Reiterăm faptul că mâzgălirea în totală batjocură cu grafit a fațadelor unor clădiri de patrimoniu nu este artă stradală, este VANDALISM, și sperăm ca cei vinovați să dea socoteală legii în cel mai scurt timp.

Fațada vandalizată

Foto: skyscrapercity.com

Informațiile publicate de crisanabusiness.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere și cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Distribuie articolul

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *