Au început lucrările pentru reabilitarea coridorului Nufărul-Cantemir

Distribuie articolul

Lucrările de reabilitare a coridorului Nufărul-Cantemir au început cu decopertarea pavajului zonei pietonale de lângă sediul Direcției pentru Agricultură Bihor. Contractul de execuție a fost semnat la finalul lunii noiembrie 2020 iar finanțarea acestui proiect este realizată prin fonduri europene, Primăria Oradea având o contribuție de 3%.

Prin acest proiect vom reamenaja carosabilul, urmând să avem o stradă cu patru benzi – două benzi pe sensul de mers, linie de tramvai, spaţiu verde cu un aliniament verde, pistă de biciclete, trotuar şi încă un aliniament verde lângă liniile de tramvai, iar pe partea opusă va rămâne un trotuar şi vor fi locuri de parcare doar paralele cu bordura. Lucrările au început azi cu decopertarea pavajului zonei pietonale aflate vizavi de sediul Direcției pentru Agricultură Bihor. Se lucrează pe tronsonul cuprins între str. Arieșului și str. Muntele Găina, urmând să fie efectuate săpăturile la cotă pentru realizarea pistei de biciclete și a trotuarului. Pentru că este un proiect de mare amploare, care va presupune și deranj în trafic, ne cerem scuze orădenilor pentru inconveniente care vor apărea în circulație. Suntem convinși că după finalizarea lucrărilor, orădenii și nu numai vor beneficia de un confort sporit în trafic, coridorul Nufărul – Cantemir având un rol important în transportul de călători, preluând prin relaţia transportului în comun, atât tramvai cât și autobuze, tot traficul de navetiști din Zona Metropolitană și nu numai, spre zonele de servicii, producție sau funcționale. Perioada de execuție a lucrărilor este de 20 de luni de la emiterea ordinului de începere. Finanţarea acestui proiect se face din fonduri europene, prin proiectul intitulat „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” realizat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Primăria Oradea având o contribuţie de 3%” a declarat Florin Birta, primarul Oradiei, pe pagina sa de Facebook.

Foto: Facebook @ Florin Birta

Informațiile publicate de crisanabusiness.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere și cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Distribuie articolul

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *