Bicicleta electrică în defavoarea automobilului, noul trend al orașelor din Europa

Distribuie articolul

Bicicleta electrică: dat fiind faptul că pandemia a schimbat cât mai multe “obiceiuri europene”, se pare că transportul ecologic a luat avânt, astfel, tot mai multe orașe europene aleg bicicleta în locul automobilelor, transmit cei de la Bloomberg.

Transportul în comun prezintă un risc ridicat de răspândire al coronavirusului, astfel cererea pentru bicicleta electrică este în continuă creștere, în special în Germania.

Atractivitatea vine din grijă consumatorului pentru mediul înconjurător, dar și eliminarea posibilității transpirației excesive, fiind un vehicul electric.

Guvernele subvenționează cu sume cuprinse între 100 și 1500 euro, de asemenea European Cyclists’ Federation anunță că Lisabona și Berlin urmează să inaugureze peste 1.500 km noi de piste pentru biciclete.

În 2019 Germania a vândut peste 1.36 milioane biciclete de tip electric, dublu față de numarul de vânzări din anii precedenți.

European Cyclists’ Federation anunță că 32 de orașe mari din Uniunea Europeană fac eforturi pentru a urgenta construcția de noi piste, de a moderniza actuala infrastructură, dar și de a veni cu idei și noi soluții pentru cei care folosesc sau se hotărăsc să aleagă acest tip de transport în viața de zi cu zi.

Menționăm Berlin, Paris, dar și Roma, dat fiind traficul îngreunat din capitala Italiei.

Informațiile publicate de crisanabusiness.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere și cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *