AGRO BIHOR: Crescător de bovine! Apel disperat către autorități

Distribuie articolul

AGRO BIHOR: Crescătorul de bovine, Mihai Ionel Ambruș, face un apel disperat către autorități. Mai exact Min. de Interne, Marcel Vela, și Min. Agriculturii, Adrian Oros.

Fermierul relatează că datorită carantinarii anumitor localități, operatorii sunt împiedicați să ajungă la fermele de vite, unde trebuie făcute însămânțările.

Dat fiind faptul că operatorii sunt la o vârstă înaintată, li se interzice intrarea în localitatea carantinată.

Domnule ministru Vela, domnule prof. univ. ministru al Agriculturii Oros, ce fac cu vacile? Nu le mai insământez până nu se termină carantină din satul de tranzit Câmpani județul Bihor?! Pentru că dacă eu le insamantez cu msc cumpărat de mine spune Anz că dacă am doar cursul de la Tg Mureș și nu este acreditat..mihai-ambrus_b Nu am voie.. Am chemat operatorul insamantator și la întrare în comună a fost oprit și întors din drum pe motiv că are anii mulți adică ii bătrân… Nu știți că tineretul fuge de baliga și noroi că dracul de tămâie… Câte proiecte de instalare tineri fermieri pt tineri plecati în străinătate au fost accesate? Câți tineri se înscriu la cursul de operatori insamantatori de la liceul agricol de la Dej.. De ce cursul s-a lungit de la 3 săptămâni la 3 luni.. Ori ne ocupăm de aici în ferma ori facem prostologie 3 luni… Cine vrea sa crească și să insamantez vaci învață în 3 zile nu 3 luni de zile.. Dacă nu ai plăcere, vocație, dragilor, nimic nu reușești. Nu mai sunt operatori insamantatori în planul național strategic în linia de forță majoră să aibă libera trecere… Folosesc msc de înaltă valoare dar asta nu contează contează doar pupatul în fund în țara aceasta? Dacă fac eu însămânțare se trezește cineva sa spună ca este ilegal?

Sursa: agroinfo.ro

Cele mai noi subiecte din lumea agricultorilor (AGRO BIHOR) sunt disponibile la categoria Agricultură Crișana.

Informațiile publicate de crisanabusiness.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere și cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Distribuie articolul

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *