Accesa, compania IT cu birouri în Oradea, achiziționată de Ratiodata Germania

Distribuie articolul

Compania germană Ratiodata achiziționează compania clujeană Accesa, companie cu birouri și la Oradea. Accesa are o experiență de peste 16 ani în furnizarea de servicii digitale, iar Ratiodata, companie cu peste 45 experiență în livrarea de servicii IT de tip descentralizat, soluții de digitalizare, dar și self-service.

Compania Accesa are birouri în România, la Oradea și Cluj-Napoca, odată cu achiziția de către grupul Ratiodata din Germania, compania germană va putea oferi clienților săi soluții end-to-end de transformare digitală.

Ratiodata este un partener cheie în structura IT delivery a Raifaissenbank și Volksbank, practic oferă soluții pentru industrii reglementate (ex: bancar, financiar etc.).

În ultimii patru ani, Accesa a susținut strategia de digitalizare a grupului Ratiodata și dezvoltarea unor soluții IT ce oferă o experiență superioară clienților. Practic între cele două companii a existat un parteneriat solid.

Două dintre produsele dezvoltate pentru Ratiodata sunt: Rollout sau HelpMe.

De asemenea Accesa a proiectat, dezvoltat și implementat pentru nemți, soluții inteligente de automatizare, impactul fiind asupra unor sute de mii de locuri de muncă din Germania, aceste soluții sunt livrate pe principiul orientării către client, principiu promovat în cadrul Ratiodata.

„În contextul dezvoltării parteneriatul nostru cu Accesa, la începutul acestui an am lansat RARo, un joint venture care propune o alăturare a competențelor noastre, în direcția accelerării business-urilor din domenii reglementate, cum ar fi băncile, asigurările și asistența medicală. Acum ne declarăm încântați să-i întâmpinăm pe profesioniștii Accesa în cadrul Grupului Ratiodata, decizie prin care ne consolidăm capacitatea de a oferi un parcurs complet de evoluție digitală pentru branduri importante, atât din piețele reglementate, cât și din cele nereglementate, acoperind zone de hardware, inginerie, soluții de dezvoltare software și managed serviced în toată regiunea DACH”

Martin Greiwe, purtător de cuvânt al board-ului Ratiodata

Accesa va continua sub același nume, viitoarea conducere fiind formată atât de români cât și de germani, compania va avea direcțiile clar trasate atât pentru actualul business, dar și pentru noi proiecte din cadrul companiei, adresându-se unor noi industrii.

Pe lângă Oradea și Cluj, compania deține birouri la Zurich (Elveția) și Munchen (Germania).

Informațiile publicate de crisanabusiness.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere și cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Distribuie articolul

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *