1,35 Miliarde de euro pentru drumul expres Oradea-Arad: Primele demersuri

Distribuie articolul

Se fac primele demersuri pentru actualizarea studiului de fezabilitate al noului drum expres din vestul țării, iar construcția acestuia ar putea fi gata în 3 ani, spun autoritățile. Drumul expres care va face legătura dintre Oradea și Arad și va servi în plus ca centură ocolitoare a acestor orașe, va avea 134 de km lungime, 4 benzi de circulație, și va putea fi catalogat în regim de autostradă, conform Europa FM.

Drumul Expres Oradea-Arad

Valoarea acestui proiect ambițios de infrastructură este estimată la 1,35 miliarde de euro, fonduri europene, și va fi finanțat prin Programul Operațional de Transport 2021-2027.

Drumul expres va face legătura între Autostrada Transilvania și Autostrada Arad-Timișoara-Lugoj și va fi primul proiect de amploare realizat prin parteneriatul autorităților locale, și nu de compania națională de autostrăzi (CNAIR).

Necesitatea unui asemenea proiect rezultă din faptul că DN 79 Arad-Oradea înregistrează un trafic de autostradă, astfel că realizarea drumului expres Oradea-Arad a devenit o prioritate, spun autoritățile.

Pentru mai multe știri din domeniul infrastructurii de transport, accesați secțiunea Transporturi.

FOTO. Facebook Asociația Pro Infrastructura

Informațiile publicate de crisanabusiness.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere și cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Distribuie articolul

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *